Германска компанија патентира револуционерна батерија која наликува на жив организам

„Проблемот со складирањето енергија е светиот грал на енергетската транзиција“, вели Арне Хаунер, директор за иновации во енергетскиот гигант Uniper, кој е еден од партнерите на CMBlu, кој започнува пилотско производство на својата иновативна батерија и се смета за светски лидер во развојот на големото електрохемиско складирање на енергија

Препорачани

Бренд клуб

Економија

Образование

Живот

Култура

Наука

Општество

Настани